Plecat la inchinare

3 feb.

E zi speciala azi. Ascultati si cantati si voi.

5 răspunsuri sa “Plecat la inchinare”

 1. solideogloriablog 5, februarie, 2008 la 4:40 pm #

  Sa ma ierte Domnul daca gresesc insa nu cred ca asta este o inchinare placuta Domnului. O muzica ce se adreseaza emotiilor si nu ratiunii. Da, si emotiile isi au rolul lor insa o astfel de inchinare cere demisia ratiunii. Cateva repetate „la infinit” ca o mantra.
  Despre cine vorbeste? Cui i se adreseaza? Este vorba despre iubitul sau iubita? Spune „you are my God” dar cui spune? Am impreisa ca se feresc sa-i pronunte numele? nu stiu despre cine vorbesc… pare ca e vorba despre Isus, nu stiu…
  Nici macar o aluzie la sfintenia Domnului sau la vreo implicatie a acesteia in viata tinerilor. Totul este ok….
  Concluzia si ideea falsa comunicata- poti sa te apropii in inchinare de un dumnezeu anonim fara vreo implicatie in viata practica. Cine valideaza inchinarea? Sentimentele- daca te-ai simtit bine inseamna ca te-ai inchinat… dar Cui?
  Urmeaza apoi o chemare la mantuire fara a fi identificat mai intai Mantuitorul. Muzica contemporanta promoveaza de obicei o mantuire fara mantuitor. Confirmarea este dezastrul in vietile multor tineri. Emotia nu trebuie confundata cu inchinarea.
  Iertati-ma dar am mari retineri referitor la o astfel de „inchinare.”

 2. teologeanu 5, februarie, 2008 la 6:49 pm #

  Muzica, prin definitie, se adreseaza centrului emotional al omului. De asta ascult muzica. Cel putin eu.

  Ratiunii se adreseaza cuvintul, nu muzica.

 3. solideogloriablog 6, februarie, 2008 la 11:08 am #

  La inceput insa …era Cuvantul

 4. J.R. 8, februarie, 2008 la 3:08 am #

  Vorbind despre muzica inspirata, marii muzicieni sustin ca melodia se adreseaza inimii, iar cuvintele ratiunii. Melodia in sine transmite un mesaj. Daca melodia a fost scrisa sa se cante in baruri, la nunti sau in orice alta parte in lume, ea va transmite mesajul corespunzator destinatiei. Daca melodia scrisa pentru baruri va fi cantata in biserica, ea (melodia) va transmite acelasi mesaj (pentru bar) indiferent de cuvintele ce le atasam melodiei. Un pastor dela o biserica din Chicago a scris in revista Luminatorul: Frtilor nu puneti cuvinte pocaiesti pe melodii lumesti caci nu sfintiti melodia ci intinati cuvintele! Sa fim atenti ce fel de muzica cantam cand mergem sa ne inchinam inaintea lui Dumnezeu

 5. teologeanu 8, februarie, 2008 la 9:38 am #

  J.R.
  ar trebui, in acest caza sa renuntam la multe din melodiile deja consacrate din biserici. Si nu ma refer aici doar la Doamne numele-Ti inalt, ci la cantari din vremea lui Luther care au fost preluate direct din baruri si adaptate pentru biserica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: