Asta ne mai lipsea

7 feb.

Romania implicata in scandalul hormonilor ucigasi de copii

O parte a materialului biologic folosit pentru realizarea hormonilor de crestere care au ucis peste 100 de copii in Franta, provin din Romania, Bulgaria si Ungaria, scrie agentia Focus pe pagina online.

Vice-presedintele comisiei parlamentare de sanatate din Bulgaria, Atanas Chterev, a recunoscut ca astfel de material biologic a fost exportat de tara sa. In plus, Bulgaria a exportat hormoni secretati de glanda hipofiza, prelevati de la cadavre, nu numai in Franta, dar si in Italia, Elvetia si Suedia, a declarat oficialul bulgar.

Atanas Chterev a declarat insa ca responsabilitatea revine Institutului Pasteur din Franta care a produs medicamentele pentru combaterea nanismului hipofizar care au fost administrate copiilor.

Intre timp, dupa 25 ani de ancheta, la Paris a inceput procesul impotriva a sapte fosti medici si farmacisti acuzati de inducere in eroare, imprudenta, neglijenta si omucidere, pentru ca au provocat moartea a 111 persoane care au contractat boala rara Creutzfeldt-Jakob, dupa ce au fost injectate cu hormonul de crestere. Majoritatea erau copiii si tineri care au murit dupa ce le-a fost afectat creierul. Potrivit Reuters, procesul ar urma sa dureze patru luni.

Maladia Creutzfeldt-Jakob este forma umana a bolii vacii nebune.

Da, stiu si admit, titlul face parte din demersul jurnalistic de atragere a atentiei. Un sambure de adevar si o intrebare tot este in spatele textului. Pana unde putem avea incredere in descoperirile medicale?

Materialul este preluat ad extenso de AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: