O problema de etica

4 sept.

Daca pentru o cauza nobila unii ar incalca, iar altii nu o lege, ce putem spune despre situatia in care in joc este pielea noastra?

In privinta semenului suntem dispusi sa filosofam, sa taiem firul in patru si apoi sa punem verdictul. Dar, atunci cand cauza nobila reprezinta viata noastra ce facem? Cum reactionam?

sa nu imi ziceci ca sunteti pasivi! Tindem in astfel de momente sa devenim pa(r)sivi 😉

Gresesc!?!

Reclame

11 răspunsuri to “O problema de etica”

 1. rb. 4, septembrie, 2008 la 9:00 pm #

  precis…trimite adresa pe e-mail perja@sbcglobal.net. Va trebui sa
  merg cu roaba la cumparaturi…dar sint bucuroasa sa o fac. Multumesc pentru…commercial…a fost foarte eficient!!!
  Thanks again…

  Ok. In ce ma priveste…ar trebui sa mint sa spun ca e o cauza nobila sa-mi apar piele…Daca as face demersuri sa mi-o apar as face-o din pur egoism, frica, rusine…sau toate cele de mai sus la un loc. Vreau sa cred ca as avea puterea sa ma ridic deasupra unui astfel de sentiment egoist…si imi place sa cred ca as face-o…sau as incerca…dar inca n-am fost pusa pe rug si n-am fost aruncata la lei…si poate Dumnezeu nu m-a trimis acolo ca stia ca n-o face spre Slava Sa…ci ca se face de rusine cu mine.
  Cred ca ne comparam cu Iov prea des…Visez citeodata la cei trei in cuptor…si pe urma ma trezesc…in nimicnicia si egoismul meu…si cind sint sincera ca acum, chiar si atunci pot devenii mindra de modestia mea…
  Daca n-ar fi Domnul…
  Ce sa spun…etica este un cuvint prea mare pentru mine…

 2. violeta shalom 4, septembrie, 2008 la 9:49 pm #

  uite doua exemple diferite:

 3. teologeanu 5, septembrie, 2008 la 8:30 am #

  Multumesc Rodica,
  am glumit in privinta dulciurilor. Nu sunt mare amator. Ma bucur de fiecare data cand pot sprijini o actiune ce incurajeaza creativitatea. Si din ce am citit pe blogul tau, cam asa am dedus ca se intampla.

  Cam asa cred si eu in privinta problemei etice. Pana cand nu trecem noi prin experiente de acest gen, nu facem decat sa fabulam, sa batem apa in piua. Suntem precum prietenii lui Iov, nicidecum ca el.

 4. Marius 5, septembrie, 2008 la 10:57 am #

  Cum a reactionat Petru la judecata lui Isus, paradoxal este ca el a murit ca martir multi ani mai tarziu. Nu a fost in stare de sacrificiu atata timp cat Isus a fost cu el, insa viata dusa in absenta prezentei fizice a lui Isus, dar in prezenta Duhului Sfant, l-a pregatit pentru sacrificiu?…sunt cateva ganduri….

 5. teologeanu 5, septembrie, 2008 la 11:38 am #

  Multumesc Marius,
  de la o discutie particulara cu tine a si pornit ideea articolului.

  Asta era o precizare de tip making of

 6. rb. 5, septembrie, 2008 la 4:05 pm #

  Si apoi cred ca noi nu avem taria fizica de la noi insine…dar la momentul potrivit, probabil ca asa cum ti se dau cuvinte sa raspunzi dusmanului…tot asa probabil ni se dau si puteri…poate nu ni se dau inainnte nici cuvinte nici curaj ca sa facem altceva cu ele…ni se dau ad hoc daca sintem in Duh cum zicea fratele mai sus…doar un gind?…

 7. violeta shalom 5, septembrie, 2008 la 4:09 pm #

  rb, referitor la ce spui tu, Cornilescu spunea:„Este imposibil să-ţi faci provizii de har. El ne este dat din plin, dar numai pentru momentul prezent”.

 8. rb. 6, septembrie, 2008 la 6:01 am #

  Admir oamenii care pot spune mult in citeva cuvinte. Cit de mult adevar…
  Rodica Botan

 9. cristi 9, septembrie, 2008 la 10:59 am #

  Cand eram copil, pe vremea comunistilor ma framantam si eu cu intrebarea:”Daca as fi pus sa aleg intre Hristos+moarte si lepadarea de El + viata, ce as alege?”… dar a trecut vremea si nu mi-am mai pus aceasta intrebare. Poate ca am inceput sa cred ca stau bine pe picioarele mele… si ar trebui sa iau seama sa nu cad.

  Oricare ar fi raspunsul la intrebarea ta, eu am descoperit in aceasta saptamana bucuria alegerii… sau bucuria de a putea alege. Si eu ca si C.S. Lewis am fost frustrat multa vreme ca nimeni nu m-a intrebat daca vreau sa exist si nici nu am putut alege cand si unde sa iau fiinta in lumea aceasta… deci ma bucur ca acum pot sa fac alegeri, pot sa aleg ce sa fac cu viata ce am primit-o si sper ca odata acolo sa fie mandru de viata Lui in mine.

  Deci… va doresc ca in locurile ceresti, sa faceti alegeri bune intru Hristos.

 10. teologeanu 9, septembrie, 2008 la 11:03 am #

  Excelent spus.
  Au fost oameni care au fost pusi in fata unor astfel de alegeri: Wurmbrand, de pilda.

 11. rb. 10, septembrie, 2008 la 3:39 am #

  Si nici nu poti sa spui ca nu vrei sa alegi…la urma urmelor…viata ne face sa alegem…nu poti fii neutru….ori esti in dreapta crucii…ori in stinga…
  Rodica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: