Green Bible

21 oct.

A aparut de curand, o versiune a Bibliei in care sunt scoase in evidenta textele care vorbesc despre preocuparea lui Dumnezeu pentru creatie.

Va dau un link unde puteti sa va extrageti cateva informatii suplimentare.

Acum, nu prea ma dau in vant dupa chestiunile legate de incalzirea globala, am mai spus prin diverse locuri despre ce cred eu vis a vis de acest suiect, insa preocuparea pentru ceea ce ne-a lasat Dumnezeu nu pot sa o ignor. Suntem aici sa administram, nu sa talharim.

Despre Green Bible aici

Cuvantul inainte este semnat de Desmond Tutu, un activist crestin cunoscut in Africa dar si in State care lupta impotriva saraciei, inegalitatii sociale, SIDA si segregarii rasiale.

3 răspunsuri sa “Green Bible”

 1. cristi 21, octombrie, 2008 la 11:08 pm #

  De ce credeti ca Dumnezeu da in Deuteronom (la repetarea legii cand nu sunt reluate toate legile, poruncile si randuielile ci doar cele mai importante) legi specifice pentru pomi, copaci si pasarile cerului?

 2. teologeanu 22, octombrie, 2008 la 9:00 am #

  Ce raspuns am putea da totusi la nimicirea omenirii prin potop si la arderea sodomei si gomorei din perspectiva ecologista?

  La textele din Deuteronom m-am gandit si eu cand DUmnezeu specifica in mod explicit sa nu fie nimiciti copacii, in special cei fructiferi. Apoi, anul sabatic pentru pamant, tot pro ecologie poate fi interpretat.

 3. cristi 22, octombrie, 2008 la 6:28 pm #

  Sunt convins ca atat potopul cat si arderea celor 2 cetati au fost tot solutii ecologiste 😀 … sau crezi ca Dumnezeu nu ar fi putut apela si la un cataclism nuclear?

  Poate cazul Sodomei si al Gomorei ti se pare cel mai ne-ecologic, dar daca te gandesti ca o campie plina cu gropi cu smoala a transformat-o intr-o mare sarata de un pitoresc fara egal in lume…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: