Ganduri noi pentru noi

2 ian.

2009Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere, ca să deosebiţi lucrurile alese, pentru ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi până în ziua venirii lui Cristos
Filipeni 1:9-10

Johnathan Edwards, evenghelistul secolului 18, a realizat la vârsta de 17 ani o listă cu 21 de principii pe care să le urmeze în viaţă. Pe parcurs, până la finalul vieţii, a adăugat alte 49 de principii.

În fruntea listei era următoarul principiu: „Conştinetizarea faptului că nu sunt capabil să fac nimic fără ajutorul lui Dumnezeu, iar prin harul Său pot să urmez aceste principii.” Un alt principiu a fost verificarea săptămânală a respectării deciziilor luate.

Acum, mai mult ca oricând, luăm decizii măreţe de care însă uităm mai repede de o săptămână. Edwards făcea evaluarea săptămânală pentru că a realizat cât de uituci putem fi când este vorba de lucrurile cu adevărat importante.

Este important să ne evaluăm, în decursul anului priorităţile, să le actualizăm sau, după caz, să adăugăm altele noi. Este important să ştim de unde am plecat, unde vrem să ajungem, cum ajungem acolo şi de ce vrem să ajungem acolo. Viaţa creştină este un  proces care durează pe parcursul întregii vieţi. Suntem încă la început de an şi aş vrea să ne gândim care sunt priorităţile, principiile şi proiectele care vrem să ne călăuzească.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: