Sapte negri mititei, sper sa mai scapam de ei

31 mart.

1-2_gifFiecare dintre noi avem propriile idei, conceptii despre lume si viata, dar si propriii pitici care ne umbla prin cap. Unii mai multi, altii mai putini. Fiecare dupa o masura nestiuta. Pana la un anumit nivel piticii nu sunt periculosi, din contra, ne fac viata mai frumoasa. Mai ales in momentele grele. Ne pun sanatatea (psihica) in pericol atunci cand piticii filtreaza intreaga realitate si ne prelucreaza ei informatia iar ceea ce ajunge la noi este atins de scenarita.

Ce este scenarita? Rodul mintilor care vad la fiecare pas conspiratii, teorii si increngaturi menite sa inlesneasca sau sa tulbure viata personala a cuiva. In lumea seculara, scenarita a aparut prin filme si este cunoscuta sub numele de Zetgeist. Ea, scenarita, are doua forme: usoara si severa.

In forma usoara, vedem feluritele intamplari care ne transforma viata ca pe niste sfori sau parghii utlizate de oameni rau intentionati pentru a ne amara existenta. Cand suntem confruntati cu evidentele, reusim sa ne vindecam, desi perioada de convalescenta poate fi destul de lunga.

In forma grava, scenarita aduce transformari serioase la nivel psihic. TOTUL, absolut TOTUL este un scenariu menit sa ne ruineze. Truman Show e ceai vis a vis de ce ni se intampla noua. Scenarita severa presupune pocainta, post si rugaciune. Altfel alta cale de indreptare e greu, daca nu imposibil de gasit.

Si eu cred intr-o conspiratie, una care are toate detaliile foarte bine puse la punct si care este pusa in scena de un Mare Maestru. Una despre care vorbeste Apostolul Pavel in Romani 8:28. Celelalte sunt afectiuni de care mai putem inca scapa.

Precizare: acest post, ca de altfel toate de pe aici, nu este scris din ordinul cuiva. Desi sunt sigur ca se vor gasi si necredinciosi. 🙂

2 răspunsuri sa “Sapte negri mititei, sper sa mai scapam de ei”

  1. eddy 31, martie, 2009 la 3:26 pm #

    Cred că ne întoarcem puţin la întrebarea „Oul sau găina”. nu cred că filmele au generat scenarita ci filmul de gen sintetizează cumva o nevoie oarecum firească a omului de a căuta explicaţii în afară pentru nefericirile proprii ceeea ce naşte „scenarite”…iar unele scenarii sunt totuşi trist de reale

  2. mihai7 31, martie, 2009 la 7:18 pm #

    http://mihai7.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: