Povesti politically correct de adormit copiii

18 apr.

obamaAcesta este titlul unei carti publicate si in romana de Humanitas care subliniaza grotescul conceptului de corectitudine politica, de diluare a limbajului de dragul semeneului, zice-se. Rezultatul este un limbaj lipsit de semnificatie si de un comportament lipsit de vlaga. Recent, am aflat despre o actiune din genul politically correctness.

Din seria actiunilor menite sa starneasca critica opiniei publice aflam ca Obama conditioneaza discursul public la Universitatea din Georgetown de ascunderea simbolurilor religioase din sala unde va avea loc discursul. Da, stiu, exista cateva cerinte minimale ce tin de eticheta Casei Albe sau a oricarei alte institutii oficiale, insa cred ca aceasta cerinta putea fi lasata la o parte. Iata trei observatii persoanle:

1. Presedintele stia ca va vorbi intr-o universitate catolica. Stiind acest lucru ar fi putut sa amplaseze insemnele prezidentiale si apoi sa spuna ce avea de spus. O concesie in acest sens n-ar fi atras dispretul comunitatii de credinciosi. Personal, m-as simti ofensat daca un musafir, fie el si de rang inalt mi-ar cere sa acopar cartile religioase. Spun de carti deoarece nu detin simboluri religioase pe pereti.

2. Bill Donohue are o reactie normala acuzand conducerea Universitatii de servilism. Mi se pare de bun simt remarca dansului. Fiecare dintre noi suntem onorati sa mergem la oficiali de rang inalt insa asta nu ne da dreptul al pretentii exagerate in calitate de musafiri. Deunazi, domnia sa, in numele curtoaziei si a bunului simt facea temenele infata regelui Arabiei Saudite.

3. Ce facem cu imaginile anterioare in care Obama tine discursuri, jura pe Biblie sau cu situatiile in care foloseste limbaj religios?

Pentru autorul articolului, onor Victor Popescu, textul despre casa pe stanca este in Matei 7, nu din Ioan. Dar povestea legata de documentare este alt subiect.

Sursa:
Obama acoperă icoanele pentru un discurs oficial

Later edit: vad ca au mai reactionat si altii

2 răspunsuri sa “Povesti politically correct de adormit copiii”

 1. Rodica Botan 18, aprilie, 2009 la 10:43 pm #

  Incintata sa citesc in sfirsit o opinie corecta si cit se poate de adevarata la acest subiect.

  Adevarul este numai unul …dar in ultima vreme , ironic, in numele corectitudinii, adevarul este cel care este schimonosit si chinuit pina isi pierde esenta…si nu mai arata, miroase, se comporta…ca adevarul original.

  Ca si pe vremea lui Ceausescu sintem expusi celor mai grosolane minciuni si nedreptati…sintem cintariti cu un cintar nedrept si nu mai exista logica in asa ziua „dreptate” …de fapt cuvintele si-au pierdut sensul original, asa cum familia nu mai este uniunea dintre un barbat si o femeie si dreptul la viata il au doar cei deja nascuti…

  Si ce mi se pare cel mai disturbing este cind aud credinciosi laudinsu-se…nu scuzindu-se ci laudindu-se ca sint liberari…

  Asadar, m-am bucurat citind articolul scris aci ca de un pahar de apa rece intr-o zi torida…

  Doamne tine-ne treji!!!

  • teologeanu 19, aprilie, 2009 la 12:40 pm #

   Rodica,
   multumesc frumos pentru cuvintele de incurajare.
   In ceea ce ma priveste, spre deosebire de altii, cred ca domnul Obama este un produs media bine ambalat. Dar care are si el slabiciunile lui. Nu m-am entuziasmat punandu-l pe picior de egalitate cu un izbavitor. Stiu cum se fabrica un astfel de produs. Exista scoli care te invata si care iti oferea baza teoretica pentru asta.

   Ceea ce este mai trist este ca vad palide tendinte si printre ai nostri. Persoane care incearca sa vorbeasca ex cathedra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: