Langham Expository Preaching

15 sept.

Conferința de predicare expozitivă organizată în Romania a avut loc la Șelimbăr între 9-12 Septembrie.
Conferința s-a adresat celor care slujesc în bisericile din Romania, în special în domeniul proclamării Cuvântului. Au fost prezente circa o sută de persoane din diferite denominațiuni evanghelice din România care au interacționat și acționat împreună cu și pe texte din Filipeni și Coloseni pentru a le face clare pentru auditoriul din biserică. Cât și ce au reușit vor putea să evalueze enoriașii din fiecare biserică.

În ceea ce mă privește am priceput (a câta oară!) nevoia de a păstra textul în context și de a contextualiza mesajul în funcție de audiență. La nevoi specifice, mesaje specifice. Am fost surprins să văd cum poate un text cu o vechime considerabilă poate să rămână relevant până azi. Peter Mead și Mark Meynell au prezentat variantele lor de predică din textele de mai sus, s-au lăsat criticați de participanți și au oferit sugestii (asta doar în final).

Conferințele Langham Expository Preaching se întind pe durata a doi-trei ani, timp în care cursanții au posibilitatea să își îmbunătățească modalitățile de a transmite un cuvânt relevant, fidel textului sacru într-o lume contemporană.

A fost de asemenea un bun prilej de a reîntâlni vechi cunoscuți și de a cunoaște oameni de excepție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: