Honest to God, honest to people

5 oct.

bloggingNu, nu este vorba despre mult criticata carte a lui J. A. T. Robinson și nici despre îmbrățișarea subită de către subsemnatul a teologiei liberale (liberal teologic, nu vorbesc aici despre cei care nu au probleme cu purtatul baticului și a cerceilor). Am remarcat faptul că sunt bloggeri care și-au propus un post dar și alții care scriu cu luciditate despre frământările umane ale celor care zi de zi se străduie să scoată un subiect pe piață.

Despre ce onestitate este vorba? Încă nu suntem atât de creativi încât să scoatem pe piață în fiecare zi câte un post extrem de interesant. Citesc mai multe bloguri, atunci când timpul îmi permite, și analizez calitatea posturilor. Ce observ: sunt cel puțin două categorii de bloggeri:

a. cei care scriu pentru că este un ritm pe care și l-au impus și fac asta ca un exercițiu;
b. cei care scriu când au ceva de spus.

Îi citesc cu plăcere pe cei din a doua categorie. Și nu cred că sunt singurul. Omenește vorbind, mi-aș dori să dau în fiecare zi ceva hrană pentru intelectul cititorilor, dar nu pot. Ne-ar plăcea să putem spune în fiecare zi câte o metaforă sau o vorbă memorabilă, dar, să fim onești, nu prea reușim.

Scrisul, ca orice fel de lucrare artistică, nu se face la comandă sau după calendar. Nu poți fi creativ între 14-16, de exemplu. Creația se face în momente de inspirație. E drept, unii sunt mai fecunzi decât alții, dar a scrie zi de zi este, în ceea ce mă privește, o sarcină care depășește capacitățile noastre. Atenție, vorbesc despre articole scrise, nu despre realizarea compilațiilor.

PS: Cât am activat în advertising, era un adevăr, care nu cred că este departe de realitate nici în cazul de față, despre clienții care veneau cu cereri de genul: vreau o lucrare out of the box în trei ore. Aceștia primeau, de regulă, de la colegii mei, lucrări făcute pe genunchi și explicații kilometrice despre originalitatea lucrării.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: