Baptiştii din România sărbătoresc 400 de ani de la înființarea mișcării baptiste în lume

13 oct.

În vara aceasta, la Amsterdam, baptiștii din lumea întreagă au sărbătorit 400 de ani de la înființarea primei biserici baptiste în orașul olandez. Biserica a fost formată de puritani englezi care s-au refugiat în Amsterdam datorită persecuției.

Comunitățile Regionale de Biserici Baptiste şi Convenţia Baptistă Maghiară din cadrul Uniunii Baptiste din România au hotărât să marcheze evenimentul prin diverse manifestări culturale şi religioase. Astfel, duminică 18 octombrie, se va sărbători în Comunităţile Caraş (la Reşiţa) şi Timiş (în Timişoara). În duminica din 25 octombrie Comunitatea Valea Crişului va organiza sărbătoarea în oraşul Sebiș și pe 26 decembrie Comunitatea Arad în orașul Arad.

Cu ocazia evenimentelor din 18 octombrie vor participa: Valeriul Ghiletschi, Președintele Federației Europene Baptiste și Deputat în Parlamentu Repubicii Moldova, Hans Guderian, Vicepreşedintele Federaţiei Europene Baptiste, Otniel Bunaciu, Preşedintele Uniunii Baptiste din România şi Ionel Tutac, Secretarul General al Uniunii Baptiste din România.

Credincioşii baptişti din întreaga lume afirmă crezul creştin, mărturisesc credinţa în Isus Hristos ca singurul Mântuitor, duc o viaţă întemeiată numai pe învăţătura Sfintelor Scripturi, afirmă importanţa slujirii făcute de către fiecare credincios, susţin liberatatea exprimării şi a practicării credinţei religioase şi promovează implicarea comunităţilor de credincioşi în abordarea nevoilor celor săraci şi marginalizaţi potrivit învăţăturii Mântuitorului.

Sursa

Evenimente similare au avut loc și în alte părți ale țării. La unele am participat iar de la altele am primit vești (bune 🙂 )

Reclame

2 răspunsuri to “Baptiştii din România sărbătoresc 400 de ani de la înființarea mișcării baptiste în lume”

 1. Vasile Tomoiagă 13, octombrie, 2009 la 11:52 am #

  Stii daca la Cluj-Napoca o sa fie ceva cu ocazia acestei aniversari?

  • teologeanu 13, octombrie, 2009 la 12:44 pm #

   Fiecare Comunitate isi organizeaza propriile evenimente. Daniel Chereji a organizat de curand, la Baia Mare un eveniment similar. Tinand cont ca face parte din Comunitatea de Cluj este posibil ca evenimentul sa fie sub auspiciile acestei comunitati.

   Aceasta este doar o presupunere. Cel mai bine este sa intrebi la Comunitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: