Salutări de la mall-ul mări(e)i, AFI

9 nov.

afiAseară, după biserică, pentru că avem drum prin zonă, am oprit preț de o oră și jumătate (din care 45 de minute petrecute la coada de la KFC) la marele mall din Cotroceni. Am intrat în parcare la etajul -1 și am găsit loc chiar lângă unul din lifturi. Ce m-a surprins a fost că nu am văzut locurile de parcare pentru persoane cu handicap. Interesant. Mai ales că în orice centru comercial pe lângă intrări sunt special amenajate locuri pentru persoane cu handicap și femei gravide. Or fi si pe aici, doar că nu le-am văzut.

La interior. Mare, domnilor, foarte mare, enorm. Dacă frumusețea ar consta doar în mărimea spațiilor atunci ăsta ar fi un fel de Van Gogh al mall-urilor. Doar că este un fel de Sabin Bălașa, mult prea scump pentru bucuriile pe care le poate oferi. Pe scurt: Ai munți artificiali lângă un fel de lac placat cu sticlă vitroceramică. Lacul și muntele se află lângă o pistă de patinaj încadrată cu sticlă și stâlpi de inox, iar peste respectivul lac sunt podețe de lemn (cu textura asemănătoare unei scânduri) cu inserții de sticlă. Două-trei scânduri, o bucată de sticlă.

A, să nu uit de băiatul din cușca de la ProFM. Nu te prea puteai auzi om cu om din cauza haosului acustic muzicii difuzate la nivel de discotecă.

Lumea. Mulțime de oameni femei pe tocuri cui cu pantaloni de piele însoțite de domni cu lanțuri generoase etalate cu mândrie peste pulovere sau cămăși albe ori negre. Cum omul iese la mall să mănânce, la standul KFC era o îngrămădeală de nedescris. 45 de minute până am făcut o comandă. Persoanele din fața mea au comandat produse de peste 50 de lei. Am văzut un cuplu, (cuplu, nu grup) care a venit la masa de lângă noi cu o găleată plină cu pui, cartofi prăjiți însoțite de două pahare XXL de sucuri. Alături, la Nordesse, bătea vântul. Ca și la celelalte pizzerii.

Prețurile. Pe măsura clădirii. Imaginați-vă că o pălărie, pe care am văzut-o în alt loc cu 49, model similar costa 79 lei. și prin magazine era suficent loc. Nu prea se îngrămădeau oamenii.

Altele. După ce am dat o raită pe culoarele cu magazine de lângă patinoar am plecat spre casă cu dorința de a reveni la anul și la mulți ani.

Parcarea de care mulți se plângeau, mi s-a părut decentă. asta dacă nu vii cu un Cadillac Escalade, Hummer sau limuzină de 7 metri. Ieșirile sunt semnalizae decent. Am reușit să ies din labirint parcare doar după indicatoare.

4 răspunsuri sa “Salutări de la mall-ul mări(e)i, AFI”

 1. CRISTINA CUCU 12, noiembrie, 2009 la 8:18 am #

  Am fost si noi, preturi mari, multe, multe magazine unde platesti numele firmei, chiria ( presupun ca este mare ), salariile vanzatorilor…. lista continua. Ce mi-a placut, imitarea muntilor, foarte frumos! Ce nu mi-a placut, preturile mari. 😉

  • teologeanu 12, noiembrie, 2009 la 11:26 am #

   Prețurile sunt pentru alt target 😉
   Imitarea munților? Mie nu mi-a plăcut. Erau niste grămezi gri de pietre care aveau o formă nedefinită. Muntele, în viziunea mea, limitată, e drept, are și iarbă. Doar n-or fi fost Munții Stâncoși 😀

 2. CRISTINA CUCU 12, noiembrie, 2009 la 1:35 pm #

  Mie, mi-au placut, chiar f. mult. Fiecare cu gusturile lui. 😉 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: