Mirări

13 mart.

Există o categorie de oameni pentru care toate lucrurile sunt banale, nimic nu îi mai impresionează, ei știu totul, sunt plictisiți de viață și de ceea ce se petrece în jur. Lucrurile spectaculoase de lângă ei par banale și lipsite de conținut. Ei sunt, de regulă oameni triști, oameni pentru care viața nu mai are nimic surprinzător. Îi vezi trăind în lumea lor mică, sau mare cum li se pare lor, privind de sus tot ceea ce se întâmplă lâgă ei. Aceștia sunt triștii, oamenii care trec pe lângă noi lu lehamite de tot și toți.

Cea de-a doua categorie sunt naivii, oamenii care se miră de ceea ce văd în jur dar mai ales în viața lor. Într-o călătorie cu trenul un prieten de-al meu care, în timpul unei călătorii cu trenul, a stat cu ochii pe geam mirându-se aproape de tot ce vedea. Inițial m-am mirat de mirările lui apoi am început să contemplu și eu cu alți ochi.

Psalmul 8 este, printre altele, un psalm al mirărilor. David se miră de măreția creației, se miră de felul în care reușește Dumnezeu să folosească resursele, se miră de statutul lui și de faptul că poate să raționeze. Mirările lui nu pot avea niciun efect dacă starea nu ni se transmite și nouă. Ele rămân la stadiul de simple cuvinte scrise pe hârtie. În momentul în care aceste mirări ne cuprind și pe noi situația se schimbă. Ochii se deschid și lumea în care pășim devine dintr-o dată alta.

Călătorie plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: