Ultima imagine a Domnului Isus

13 mai

El i-a dus afară până spre Betania. Și-a ridicat mâinile și i-a binecuvântat
Luca 24:50

În Noul Testament găsim numeroase descrieri care ne ajută să ne formăm o imagine spirituală despre Domnul Isus: îl vedem portretizat într-o iesle în scutece, îl vedem ca pe un bun învățător, îl vedem ca pe un tâmplar, ca pe un predicator itinerant, ca pe o persoană interesată de sănătatea fizică și spirituală a celor din jurul Său, îl vedem de asemenea mânios, alteori plângând, Îl vedem pe cruce, dar Îl vedem și în grădină și de fiecare dată descoperim o nouă latură a personalității Sale. Toate aceste imagini au amprentat memoria autorilor Evangheliilor, iar autorii lor ne-au transmis și nouă ceva din aceste imagini pe care le-au surprins.
Dintre toate aceste imagini, poate cea mai puțin cunoscută este imaginea pe care Luca o prezintă la despărțirea de Mântuitor: Isus cu mâinile ridicate binecuvântându-i. Dacă cu ceva vreme în urmă aceleași mâini au oferit vindecare, hrană și chiar mântuire, de data aceasta, la finalul călătoriei pe pământ Mântuitorul își ridică mâinile și oferă binecuvântare. O binecuvântare care i-a determinat pe ucenici să plece la Ierusalim plini de bucurie. O despărțire care le-a redat speranța, o despărțire care le-a redat motivația și o despărțire care le-a oferit resortul interior de a merge în lucrare indiferent de circumstanțe și de condiții.
Îl vezi și tu cu ochii credinței pe Domnul Isus cu mâinile pregătite să îți ofere binecuvântarea? El este prezent, gata să se apropie în ciuda imperfecțiunii tale, El este gata să îți dea o nouă direcție și să îți ofere posibilitata de a restaura părtășia cu El.
R. O.

Material publicat in revista Crestinul azi nr 3 / 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: