Se intampla in America

17 nov.

Saptamana trecuta l-am reprezentat pe Cody Alicea, un baietel de 13 ani din California, care m-a sunat Miercuri, in ajunul Zilei Veteranilor, cu o problema infricosatoare. Directorul scolii i-a interzis lui Cody sa mearga la scoala cu bicicleta lui, pentru ca Cody a afisat steagul american pe bicicleta in onoarea bunicului sau, care este un veteran de razboi.

Directorul a decis ca steagul American este “ofensator” pentru unii, mai ales pentru cei care vor sa aduca steagul statului Mexic si are potentialul de a cauza “framantari” in scoala. Singura cale de a mentine pacea, ne-a spus directorul, a fost sa-i interzica lui Cody sa aduca steagul la scoala.

Sa nu intelegeti gresit: Scoala lui Cody este in California, care cred ca este inca in Statele Unite ale Americii, nu in Mexico, Iran sau China.

Imediat am trimis o instanta legala acestui director, l-am educat pe el si pemsuperiorii lui despre Primul Amendament al Constitutiei si i-am promis cu certitudine ca daca nu isi schimba decizia vom incepe proces legal pentru a rascumpara drepturile lui Cody.

Am facut multa publicitate acestui caz, si atat directorul cat si intregul sistem scolar a fost inundat cu mii de apeluri pentru Cody, unele chiar de la soldati americani aflati in Afghanistan!

Astazi, directorul si-a schimbat decizia si i-a permislui Cody sa se reintoarca la scoala cu bicicleta si steagul! Dar povestea nu se termina aici!

Pe cand Cody era pe bicicleta in drum spre scoala, un convoi mare de motociclisti l-au urmat, cu steaguri uriase fluturand in vant. Cand a ajuns la scoala, sute de colegi l-au intampinat cu stegulete in maini si au recitat cu totii The Pledge of Allegiance. Adam Brittain, un veteran batran cu semne vizibile ale sacrificiului sau, s-a apropiat de Cody si i-a dat palaria lui, care era decorata cu medalia “Purple Heart”, una dintre cele mai valoroase medalii acordata soldatilor de Presedintele Americii.

Povestea este perluată, cu mici modificări de ordin stilistic, de pe Pastornet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: