Falimentul teologiei prosperitatii

14 ian.

Christianity Today anunță intrarea în faliment a proiectului evanghelistic inițiat de Robert Schuller, Christal Cathedral:

This past October, the megachurch prototype of the late 20th century filed for bankruptcy. A 24 percent drop in donations and a $50-$100 million debt owed to more than 550 creditors forced the Crystal Cathedral to file. It was a poignant moment in the history of modern evangelicalism.

Materialul poate fi citit AICI

Robert Schuller aflat în prezent la vârsta de 84 de ani este fondatorul programului Hour of power și un tele-evanghelist cunoscut în America dar și peste hotare. În România, Robert Schuller intra în casele oamenilor prin intermediul NBC, duminica dimineața între 8-9 am. La vremea respectivă, înainte de a merge la biserică obișnuiam să urmăresc fastuoasele programe realizate. Imnul cu care începea programul era „Slăvit fii Isuse”, apoi urma o mică mărturie, un invitat. Odată îmi amintesc că a fost invitată și o româncă, iar Robert Schuller a rugat-o să spună ceva în română. Tânăra, emoționată a rostit cuvintele care l-au făcut celebru și pe Karl Barth: Isus, te iubește. Îmi amintesc, de asemenea de faptul că printre invitați a fost odată și Chuck Norris care a avut un scurt discurs despre importanța relației cu Isus. În acea vreme, rula la ProTv, Walker, polițist texan, film în care Chuck Norris îi căpăcea pe răufăcători.

Toate aceste lucruri se întâmplau prin 1995 – 1996 dar mi-au rămas adânc tipărite în memorie pentru că eram bucuros atunci să găsesc la tv emisiuni de acest gen. De atunci am plecat de acasă (la școli, oameni buni) și nu mai știu grila NBC 🙂

Pentru a vă face o idee despre somptuoasele evenimente organizate aici, numai pentru organizarea spectacolului de Crăciun din 2009, s-au cheltuit circa 56 000 de dolari pe închirierea măgarilor, a cămilelor și a oilor. În luna octombrie a anului 2010 această factură nu era încă plătită, iar furnizorul oficial de cămile, oi și măgari i-a „rugat să-și achite obligațiile financiare asumate”. Pe lângă această cheltuială, mai sunt și alte circa 2 000 000 dolari de plată către alți furnizori.

Un răspuns sa “Falimentul teologiei prosperitatii”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 17 postări în Top 100 WP (15.01.2011) « România Evanghelică - 15, ianuarie, 2011

    […] 65. Cine-i sefu’ in Iad? (penticostalul) 68. Moartea …cere tribut nedrept (liapoem) 83. Falimentul teologiei prosperitatii (teologeanu) 97. Cronici mondene (39) O întrebare pentru Theo […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: