Bill Hybels – vizita fulger la Bucuresti

8 feb.

Azi, 8 februarie în București, Bill Hybels a avut o întâlnire cu circa 100 de persoane care ocupă poziții de slujire în cadrul comunității evanghelice locale. Pe parcursul întâlnirii / seminarului Bill a avut bunăvoința de a discuta deschis cu participanții vis a vis de problemele actuale ale celor care slujesc bisericile. Paleta de discuții a variat de la întrebări de genul Cum să aduni fonduri pe timp de criză și până la Trebuie sau nu să dea păstorul local socoteală bisericii pentru munca pe care o face? Nu au fost neglijate nici alte aspecte precum creativitatea și spontaneitatea în lucrarea de transmitere a Cuvântului. Discuțiile antrenante au fost urmărite de cei din auditoriu și datorită vastei experiențe în ceea ce privește lucrarea spirituală pe care Bill Hybels o are. Merită menționat că anul acesta, Willow Creek Community Church din zona Chicago, înființată și păstorită de Bill Hybels, împlinește 37 de ani de existență.

Întâlnirea a fost facilitată de organizația Big Impact Romania

4 răspunsuri sa “Bill Hybels – vizita fulger la Bucuresti”

 1. ioancatalin 10, februarie, 2011 la 1:37 am #

  Din ce am vazut pana acum in slujbele lor cred ca s-au departat mult de ceea ce inseamna Biserica, chiar daca paravanul folosit este dorinta de a fi relevant. Dar pentru ceva nou pentru Romania, fie si din experienta lor nu strica. Mie mi-a lăsat un gust puternic de suerficialitate. Dar e o impresie a 2 adulti.

  • teologeanu 10, februarie, 2011 la 1:34 pm #

   Ideea e că putem învăța din mai multe surse cum să promovăm valorile împărăției. Chiar Mântuitorul își averiza ucenicii că fiii veacului sunt mai înțelepți decât fiii luminii. Întrebarea e de ce să nu cercetăm toate lucrurile și să păstrăm ce este bun. Eu propun să îl lăsăm pe omul Bill Hybels și să vedem cum reușește să transmită adevărurile eterne.

 2. Ioan-Alexandru 19, februarie, 2011 la 3:09 am #

  Procedezi corect asa fr. Teologeanu, chiar daca sunt propuse teme ca teologia umanista,seculara si teologia prosperitatii e important sa folosim discernamantul primit si prelucrat pentru a selecta ceea ce este util si folositor pentru Evanghelia lui Christos.

  Binecuvantari alese.

  • teologeanu 19, februarie, 2011 la 1:35 pm #

   Ruben, poti sa imi spui Ruben.

   Interesanta perspectiva aceasta. Chiar ieri am citit despre o modalitate excelenta de a contextualiza mesajul. Cred ca ar merita un post separat, dar o spun aici.

   Un misionar călătorea cu avionul spre câmpul de lucrare. In timpul zborului stewardesa l-a întrebat dacă dorește ceva de băut. Omul i-a răspuns că a băut ceva cu douăzeci de ani în urmă și nu îi mai este sete. De aici a pornit o întreagă discuție spirituală.

   Și aceasta poate fi o metodă de contextualizare a unui text cu sacru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: