Zeii din spițerii

30 iun.

Nu mi-am imaginat niciodată că protestul medicilor de familie de acum mai putin de o luna poate avea repercusiuni pe termen lung in farmacii, unde bietii pacienti trebuie sa indure privirile necrutatoare ale zeitatilor care manuiesc sticlutele cu licori. Ieri, dupa o vizita cu voinicii la medic m-am pricopsit cu doua retete. Ca un bun contribuabil urma sa beneificiez de gratuitati. Nu eu, ci copii, cum am mai spus.

Am mers la prima farmacie cu hartiile in mana. Doamna din spatele tejghelei si al geamului s-a incruntat la hartii, apoi la subsemnatul suierand printre cutiile de medicamente expuse pe geam:
– Mda, si mai fac si greva, ia uite draga nu stie sa completeze o reteta. (Vorbea de medic).
– Cine doamna, cine face greva.
– Cuuuuum, nu stiiiiiiti?
Stiam eu ceva, dar parca era mai demult. In fine, nu imi poate da medicamentele. Nu e reteta scrisa bine.

Pentru gratuitatile acestea trebuie sa lupti, nu gluma. Povestea, pe scurt este urmatoarea: am mers la prima farmacie si mi s-a spus ca nu au contract cu casa de asigurari respectiva. La a doua la fel, la a treia nu este completa adresa, la a patra este codul CNP gresit (nu era dupa cum am constatat mai tarziu). In cele din urma la una dintre farmacii, dupa ce zana din spatele tejghelei a tastat circa 10 minute, mi s-au eliberat medicamentele. De curiozitate am intrebat cat ar fi costat daca le plateam.
– 20 de lei, a venit sec raspunsul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: