Oameni pe care ii apreciez: John Stott

28 iul.

Cunoscutul teolog JRW Stott și-a încheiat pe pământ prima parte a vieții sale. Am apreciat la el capacitatea de a diseca textul și de a reuși să prezinte schematic rezultatele cercetărilor sale, lucru mai puțin obișnuit printre cercetătorii contemporani. Am mai întâlnit acest mod de a aborda un text la W. Wiersbe în celebrele serii Be…, dar nu despre el este vorba aici.

Apoi, știu că fondurile rezultate din drepturile de autor pentru cărțile și materialele sale merg spre echiparea altor persoane interesate de teologie. Și asta pentru că nu a avut obligații familiale de niciun fel. Românii au beneficiat din plin de această generoasă activitate a sa, cea mai recentă formă fiind, cum spune și Emanuel Conțac, Langham Preaching International care oferă și în țara noastră posibilitatea evanghelicilor de a învăța cum să abordeze un text sacru în mod expozitiv.

Unul dintre reproșurile care i s-au adus adesea lui John Stott este că a devenit anihilaționist. Și asta în urma acestui citat:

„I find the concept [of eternal conscious punishment in hell] intolerable and do not understand how people can live with it without either cauterising their feelings or cracking under the strain. But our emotions are a fluctuating, unreliable guide to truth and must not be exalted to the place of supreme authority in determining it. As a committed Evangelical, my question must be – and is – not what does my heart tell me, but what does God’s word say?” David L. Edwards and John Stott, Essentials: A Liberal-Evangelical Dialogue (Hodder & Stoughton, 1988). USA title Evangelical Essentials (IVP, 1989) pp. 314-15.

John Stott a fost apreciat și ca Rector al bisericii All Souls din Londra, o comunitate evanghelică respectată, vizitată și cunoscută în întreaga lume.

Lăsând la latitudinea Dreptului Judecător evaluarea activității lui JRW Stott, vă invit să citiți AICI puteți găsi câteva impresii despre omul John Stott.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: