(de)motivational

1 sept.

Am bucuria de a călători cu metroul aproape zilnic. Este cel mai comod mijloc de transport în București. În plus, în timpul călătoriei pot citi destul de mult dată fiind distanța pe care o am de parcurs. Dar nu tot timpul am disponibilitatea de a citi. Uneori prefer să admir peisajul. Adică să analizez comportamentul celor cu care călătoresc.

Azi, am pornit la drum fără nicio carte, drept urmare am purces la analize. Lângă mine, o respectabilă doamnă de circa 45-50 de ani, știți genul acela de funcționară publică ce obișnuiește să scrie la calculator cu un singur deget, lectura cu nesaț ceva. Curios din fire, pentru câteva secunde mi-am aruncat ochii peste titlurile care ieșeau în evidență pe paginile albe. Femeia lectura o carte al cărei capitol se numea Activează legea atracției, iar subcapitolele, atât cât am reușit să văd, erau: crede, acționează și cam atât.

Am coborât gândindu-mă că zilnic pot fi victima unor experimente subliminale cărora nu am cum să mă împotrivesc. Lăsănd gluma la o parte, zilnic văd oameni care citesc cu frunțile încruntate felurite bălării menite să le îmbunătățească viața. Și apoi se înjură pe la semafor sau te claxonează frenetic dacă nu ai plecat cu o milisecundă înainte de schimbarea culorii semaforului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: