Petarde franțuzești

12 Sep

Se știe că praful de pușcă și artificiile au fost inventate de chinezi cu mii de ani în urmă. Cu toate acestea, utilizarea petardelor a continuat să facă deliciul copiilor și adolescenților din fiecare generație. Este o invenție care stârnește curiozitatea fiecărei generații.

Azi am văzut însă că utilizarea petardelor nu mai este apanajul categoriilor de vârstă mai sus menționate, ci chiar oamenii mari se delectează lansându-le. Unii chiar prea mari pentru asemenea jocuri. Unul dintre cei care se joacă cu petarde este ministrul francez de externe în a cărei țară a fost încarcerat pe nedrept un român care nici nu pusese piciorul pe acolo. Domnul Claude Gueant spune că românii ar comite 10% din infracțiuni. El spune că „in primele sapte luni ale lui 2011, au fost retinuti 4.800 de romani de catre politia din Paris, fata de 2.500 in aceeasi perioada a lui 2010Aceasta inseamna o crestere de peste 90%„. Întrebarea este câți dintre aceștia au fost condamnați.

Explicația logică pentru asemenea afirmații este încercarea de a deturna atenția de la impardonabila gafă recentă a poliției franceze care în baza unor presupuneri a dedus că cel care a săvârșit tâlhăria este nimeni altul decât Marius Murariu. În limbaj de specialitate această afirmație are un nume foarte simplu: petardă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: