Left behind: JOCUL

13 oct.

De obicei după o carte de succes urmează un film de succes. După film, indiferent dacă are sau nu succes urmează și un joc. Sau două. Sau mai multe. După seria de 16 nuvele scrisă de Tim LaHaye și Jerry Jenkins s-au făcut filme și nu la mare distanță de filme au apărut și jocurile Left Behind. Până acum trei la număr.

Problema, de data aceasta, nu o reprezintă escatologia seriei de cărți. Au scris alții destul despre ele până acum. Mă intrigă* scenariul jocului: răspândește Evanghelia și rămâi în viață. Doar că a rămâne în viață înseamnă uneori a lua alta. Și asta în contextul în care discutăm despre Isus ca Prinț al Păcii!

Iată o prezentare a jocului pe CNN:

Cam asa arată jocul:

În loc de concluzie: Cred că preocuparea excesivă pentru evenimentele finale ale omenirii și curiozitatea reportericească vis a vis de acest eveniment final din istoria omenirii ne distrage atenția de la faptul că până la întoarcerea glorioasă a lui Hristos menirea noastră principală nu este identificarea semnelor pentru a afla exact timpul, ci îndeplinirea cu credincioșie a îndatoririlor creștine de zi cu zi.

De altfel revenirea lui Hristos nu este un motiv de groază sau de îngrijorare ci unul de bucurie și de speranță (matei 24:46)

 

____________

De unde credeți că provine the bad guy care se numește Nicolae Carpathia?

3 răspunsuri sa “Left behind: JOCUL”

 1. Marius Cristian 13, octombrie, 2011 la 4:10 pm #

  „…unul de bucurie si speranta” – Amin!
  Luasem si eu jocul (partea a 3 parca), dar nu l-am mai instalat. Stiu numai ca ramasesem si eu uimit ca au facut un asemenea joc. 😀

  • teologeanu 13, octombrie, 2011 la 6:11 pm #

   E foarte straniu. M-am uitat la prezentarea pe CNN si mi s-a parut deplasat. Nu cred ca ai pierdut mare lucru ca nu l-ai instalat.

   • anamaria 5, mai, 2014 la 2:36 pm #

    de ce nu apar şi restul volumelor…de la vol 8 nimic de ani buni ştiţi ceva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: