Mic tratat de dezîmprietenire

19 aug.

unfriend2Fideli dictonului Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, dez-prietenii sunt acele persoane care după ce te-au adăugat la lista lor de prieteni de pe FB (să nu îmi spuneți că nu știți ce este FB că nu vă cred), când s-au simțit inconfortabil că le arăți scheletul din dulap decid rapid să se dez-împrietenească și, implicit să te arunce la lada de gunoi. Apoi, când le mai trece supărarea se re-împrieteneasc. Iar re-împrietenirea durează fix până la următoarea presupusă „abatere”. Și tot așa până în cele din urmă își dau seama de ridicolul situației și rămân ne-prieteni o perioadă mai lungă. 

Dez-prietenul nu se simte confortabil dacă nu îi convinge și pe alți actuali „foști” să se dez-împrietenească invocând motive complexe de genul: Ori cu el ori cu mine… Aceștia sunt dez-împrietenitorii ascultători. Ei nu au nimic cu tine, ei cred că ai ceva cu ei pentru că așa li s-a spus și, pentru a contracara o eventuală dez-împrietenire, se grăbesc să facă ei primul pas. Să ți-o ia înainte cum s-ar spune. Ei nu întreabă, ei cred pur și simplu.

Dez-împrietenirea aduce o aparentă stare de liniște inițiatorului care se crede rupt de tot ce înseamnă trecut deși, în mod paradoxal, acesta continuă să urmărească cu coada ochiului scene din viața ne-prietenului. Continuă să vadă ce face, ce spune, cum spune și mai ales, cui spune pentru a contracara rapid eventualele informații, adesea inexistente, referitoare la persoana sa.

Opus dez-prietenilor și dez-împrietenitorilor sunt pretenarii de rețea, cei care te invită sa dai like la toate minunile, să joci toate jocurile posibile, să dai share la toate dulcegăriile, să participi la toate concursurile în care, spun ei, (sau mai bine zis, cred ei) premiile sunt garantate. Pretenarii te ciupesc, îți umplu wall-ul cu poze, mai ales cu citate scrise greșit, iti scriu cu CAPS LOCK sa fie siguri că te prinzi, te tag-uiesc sau te adaugă la diverse grupuri. Pentru ei se obișnuiește utilizarea opțiunii unfriend.

Sunt conștient că risc încă vreo câteva dez-împrieteniri cu ocazia acestui mesaj, dar în fond și la urma urmei nu putem să le fim simpatici tuturor oamenilor de pe fața pământului. Deși unii se străduiesc din răsputeri să pară prietenoși tuturor. Ca în Deuteronom 33:29.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: