Viktor Frankl

30 sept.

Psiholog, prizonier, autor de best seller, om singur care a rămas doar cu sora sa după ce întreaga familie i-a fost omorâtă. Este varianta prescurtată a unei vieți de om care a reușit să își păstreze mintea limpede după ce a trecut prin lagărele de concentrare naziste. Deși era medic nu a lucrat în timpul prizonieratului decât în ultimile luni ale încarcerării în acest post. În restul timpului a săpat șanțuri.

După eliberare a scris în nouă zile o carte pe care a refuzat să o semneze. A cedat în cele din urmă la insistențele prietenilor și în prima ediție numele său apare pe pagina de interior, nu pe copertă. Cartea se numea Man’s Search for Meaning și a devenit un best-seller. Uimit de succes Frankl afirmă că se pare că sunt mulți oameni care caută un sens în viață. Nu succesul este cheia, ci sensul în viață.

Am fost plăcut surprins să aflu că această carte a fost (finalmente) tradusă și în română. O găsiți la Metero Press. După ce termin de citit poate încerc o scurtă recenzie.

Despre carte găsiți informații aici

Un răspuns sa “Viktor Frankl”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Am întâlnit și existențialiști fericiți « Teologeanu - 6, octombrie, 2009

    […] și molipsitori existențialiști pe care i-am întâlnit, evident prin intermediul lecturii, este Viktor Frankl despre care am mai scris cu câteva zile în urmă în momentul în care am luat una dintre cărțile lui, Omul în […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: