Baptiștii din Dilema Veche

28 ian.

Aceasta este unul dinter articolele pe care le anticipam in doua din posturile anterioare. Adică AICI și AICI. Un material despre credincioșii de la Spiritual Revival Church unde pastoreste Peter Rong.

Cum comunitatea este formată în bună măsură din africani, muzica e şi ea la mare cinste. Se cîntă cu fervoare, uneori pe ritmuri africane, alteori cu elemente de gospel, în cele (cel puţin) patru limbi ale comunităţii. Toată lumea se alătură, bătăile din palme şi din picior se succed ritmic, orchestra şi cîntăreţii dau ce-i mai bun în ei: este imposibil să rămîi pe scaun, cîntecele religioase te iau pe sus, orice ai fi – african, român, american, ţigan sau sîrb, credincios sau doar vizitator. Ceva din ardoarea continentului negru s-a mutat într-o zi de iarnă din Giuleşti. O frîntură din povestea unei rase cu o istorie agitată, care a primit de Sus, în schimb, înflăcărare şi dragostea de cîntec. Cine şi-ar putea dori mai mult?

There is more about baptists. 🙂 Stay tuned!

Un răspuns sa “Baptiștii din Dilema Veche”

  1. rodica botan 5, februarie, 2010 la 4:45 am #

    Fiindca si voi aveti copii mici…veti fi mai intelegatori. Am venit sa ma laud si sa va invit sa ascultati pe nepotelul meu Seth, cintind la pian, prima lui compozitie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: