Bella Italia și două povești cu români

10 dec.

image

Lângă Forul Roman puzderie de oameni și atmosferă de bâlci. Raiul comercianților ambulanți, al cântăreților de ocazie, al cerșetorilor și al statuilor ambulante care te fluieră dacă treci aproape de ele. Dacă nu ești suficient de atent, te prind de mana și te invită să faci o poză cu ele pentru ca apoi sa îți arate paharul de plastic de la picioare. Una dintre aceste statui o prinde de mana pe soție și o întreabă într-o engleză aproximativă: „Picture, madame?” Ma uit la statuie și o întreb în română:

„Ia zi, de unde ești? „Pakistan,” răspunde omul, „dar înțeleg românește”. „Bine atunci, hai pa!” „La revedere!” îmi spune „pakistanezul”.

 

Pe aeroport chiar înainte de îmbarcare o doamnă  trecută bine de prima tinerete îmbrăcată „de firmă”se agita de zor spre colegele ei. „Sâ știț câ nu ni lasâ cu doao jienț. Valieu, și fașim noi acușâca, doamna doctor?” Auzind grozăvia,  „doamna doctor” își deschide bagajul de mana și sub privirile noastre îndeasă rapid printre obiectele vestimentare, o geanta de mână plina după câte se poate vedea cu ochiul liber. Se pune cu genunchii pe ea și reușește sa o închidă.

Doamna cealaltă nu poate face același lucru. Geanta ei era deja burdușita. Consoarta, aflată chiar în fața duduii se oferă sa o ajute. „Lăsați doamnă ca o iau eu. Nu am bagaj de mână.”  „O, dar ce drăguță sunteți! Vă mulțumesc din suflet!” Urmează o altă serie de aprecieri și  mulțumiri. Trec de poarta de îmbarcare și apoi ajung la scara avionului unde femeia își primește geanta înapoi. Acolo, la scara avionului femeia își ia geanta, o deschide și începe sa își numere banii. În avion sta pe locul din fata noastră. Mai deschide odată geanta și își numără iar banii. De două ori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: