The Social network. Istoria Facebook intr-un film

3 ian.

Cu peste 1 500 000 de utilizatori din Romania, rețeaua Facebook, al treilea portal ca număr de vizitatori pe plan mondial, a generat pe lângă numeroasele povești apărute de-a lungul scurtei sale existente si un film: The Social Network cu un slogan pe măsură: You don’t get 500 millions friends withouth making few enemies. Folosesc FB de circa un an, un an și ceva și nu pot să neg avantajele pe care le oferă rețeaua: conectare și discuții cu prieteni virtuali, care între noi fie vorba, diferă radical de cei din lumea reală. Dar să nu ne luăm cu vorba și să prezint câteva idei pe care le-am tot amânat de ceva vreme, dar care merită spuse și care au legătură cu filmul.

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă uit la un concept îmi place să știu mecanismul care a stat în spatele lui și care este drumul pe care a fost parcurs de la idee la concept în sine. Ei bine, The social network, cam asta spune: povestea din spatele Facebook. Cu bunele și relelele ei. Pe scurt, povestea este următoarea:

În 2003 (da, recent) Erica Albright de la Harvard îi dă frumos papucii lui Mark Zuckerberg, tot de la Harvard,—viitor om de afaceri, viitor miliardar și viitor inventator al Facebook spunându-i că nu se pricepe la relații. Omul o crede și se apucă de ce știe el mai bine: calculatoare. Pornită pe ideea de a conecta persoane din campusul universitar, rețeaua se extinde încet – încet, iar restul e deja istorie.

Filmul este un fel de documentar cu reale afinități de film artistic ce surprinde, făcând echilibristică pe sârma „corectitudinii politice”, aspectele controversate din spatele punerii pe picioare a gigantului cunoscut actualmente sub numele de Facebook. Și pentru că filmul trebuie să aibă în spate un scenariu, menționăm în treacăt că povestea a mai fost spusă și în cartea The accidental billionaires.

Cam atât despre film. Dacă vreți să știți povestea din spatele site-ului pe care îl folosiți, urmăriți filmul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: